Компания Fluke Networks выпускает адаптер для DSX CableAnalyzer™, который подключается к разъему ix Industrial® Ethernet

13 мая 2019 г. / г. Эверетт, штат Вашингтон

Allows Complete Certification of Links Based on IEC Standard High-Performance, Small Form Factor Adapter

Today, Fluke Networks, HIROSE and HARTING announced the availability of an adapter supporting the ix Industrial® connector for its DSX CableAnalyzer™ family of network cabling certification tools. The ix Industrial® is a rugged Ethernet connector for harsh environments, based on IEC 61076-3-124 standard with a 70% smaller size than the traditional 8-pin modular (“RJ-45”) connector. This new Ethernet interface is a joint development of HIROSE and HARTING. The new adapter allows the DSX Series to connect to cabling systems employing the ix Industrial® connector for the purposes of pre-startup verification and troubleshooting.

The ix Industrial® connector was developed in cooperation between the technology partners HIROSE and HARTING and was introduced to the market 2016. HIROSE and HARTING understand the need for pre-startup testing of cabling systems. They stated: Даже если заказчики и подрядчики используют компоненты высшего качества, неточности в процессе монтажа могут вызывать различные проблемы: от перебоев в работе сети до полного ее отказа и внепланового простоя. Сертификация смонтированной кабельной системы по отраслевым стандартам во время внедрения сокращает время на ввод в эксплуатацию и предотвращает затратные простои из-за неисправных кабелей».

The miniaturized ix Industrial® connector supports communications rates to 10 Gbps when used with Category 6A or Class EA cabling. Its rugged design features an enhanced PCB retention force, durability up to 5 000 cycles, and a high level of resistance to Electromagnetic Interference (EMI). Several major companies have endorsed the connector already for use as an Ethernet interface. With the market trend for smaller devices, such as vision sensors and small controllers, the need for miniaturized connections is growing and the ix Industrial® connector is a suitable solution for this market requirement.

Серия Fluke Networks DSX CableAnalyzer — одна из ведущих в отрасли систем сертификации кабелей, поддерживающая самое большое разнообразие внутризаводских кабельных систем, вплоть до одномодовых и многомодовых волоконно-оптических кабелей Category 8 включительно и стандартов, начиная со стандартов Ассоциации телекоммуникационной промышленности (TIA), Международной организации стандартизации (ISO) и Института инженеров по электротехнике и радиоэлектронике (IEEE). Серия DSX CableAnalyzer получила одобрение более 30 производителей кабельных систем по всему миру на сертификацию установленных систем их производства.  Устройства серии DSX CableAnalyzer выполняют строгие тесты с простыми результатами типа «прошел/не прошел» и предлагают расширенные возможности диагностики, позволяющие сократить время на поиск и устранение неисправностей.

«Исследования показывают, что более половины проблем промышленного Ethernet связаны с неисправностями кабельных систем, — говорит Уолтер Хок, вице-президент и генеральный директор Fluke Networks, — В качестве примеров таких неисправностей можно привести: неисправные разъемы, обрыв кабеля или экранирования, воздействие электромагнитных помех или влаги, а также не соответствующие спецификации или просто слишком длинные кабели. The DSX CableAnalyzer Series can now ensure that installed cables with IX connectors are suitable for Industrial Ethernet environments before machinery starts running or troubleshoot these problems quickly in the case of failure.”

Availability: The IX adapter for the DSX CableAnalyzer Series is manufactured by Fluke Networks and is exclusively available through HIROSE and HARTING resellers.

About HIROSE

HIROSE Electric, as one of the world’s leaders in the connectivity industry, specializes in the challenging development and manufacture of electronic connectors in a wide range of industries, including industrial, automotive, information & communication, medical and consumer electronics particularly for the smartphone. With more than 80 years of experience, HIROSE’s expertise is not only miniaturizing, but also high-speed, high-reliability, high-power and advanced manufactory technologies. HIROSE has 28 sales offices globally, 8 manufacturing facilities in 18 different countries, with dedicated teams of over 4,500 professionals generating sales of JPY 125 billion in the 2017/18 fiscal year.

About HARTING

The HARTING Technology Group is one of the world's leading providers of industrial connection technology for the three lifelines of Data, Signal and Power and has 14 production plants and 44 sales companies. Moreover, the company also produces retail checkout systems, electromagnetic actuators for automotive and industrial series use, charging equipment for electric vehicles, as well as hardware and software for customers and applications in automation technology, mechanical and plant engineering, robotics and transportation engineering. In the 2017/18 fiscal year, some 5,000 employees generated sales of EUR 762 million.

Fluke Networks — это ведущий в мире поставщик инструментов для сертификации, диагностики и установки для профессионалов, которые устанавливают и поддерживают кабельные инфраструктуры. Наше сочетание ставшей легендарной надежности и высочайшей производительности помогают специалистам эффективно выполнять свою работу — от установки оборудования самых современных центров обработки данных до восстановления систем в самых суровых условиях. К флагманским продуктам компании относится инновационное облачное решение LinkWare™ Live. В настоящее время в эту облачную службу загружено уже более 20 миллионов результатов тестирования.  Для получения дополнительной информации позвоните по телефону 1-800-283-5853 (США, Канада), 1-425-446-5500 (другие страны) или посетите сайт www.flukenetworks.com.

More sources for ix Industrial®: